0 ks 0.00 €

Aký je význam hamamelu virginského v kozmetike?

08/09/2016

 Aký je význam hamamelu v kozmetike?

 

Hamamel virgínsky je okrasný ker.  Pochádza z východu Severnej Ameriky hoci podobné príbuzné druhy už existovali v Severnej Amerike, v Ázií a v Európe. Cez leto ho nájdete bez listov, keďže konáriky sú holé a opadané. Narozdiel od iných okrasných kríkov hamamel  kvitne cez jeseň - zimu.  Vtedy sú jeho listy sfarbené krásne do červena. Uprostred zimy sú jeho listy sfarbené do žlta až oranžova.  Ker môže vyrásť až do výšky 6 metrov, výnimočne 10 metrov. Hamamel virgínsky a to hlavne jeho kôra a listy sú bohaté na účinné látky ako sú silica, triesloviny, flavonoidy a saponíniny.  Tieto látky majú liečivé účinky na náš organizmus.

                                      

 

 

 

Využitie hamamelu v kozmetike

Hamamel virgínsky nájdeme ako aktívnu zložku v nasledovných kozmetických produktoch : produktoch do kúpeľa, deodorantoch, kondicionérov na vlasy, šampónoch, pleťových krémov, očný makeup, atď. Hamamel má silné postavenie hlavne pri starostlivosti o pleť.

 

Liečivé účinky hamamelu

V starostlivosti o pleť sa využíva hlavne na zlepšenie vzhľadu pleti, keď je pleť suchá a poškodená. Zároveň pomáha zabezpečiť pružnosť pokožky.

 

Extrakt z hamamelu má vo všeobecnosti skvelé antiseptické, protizápalové a sťahujúce účinky na pleť a zároveň ju upokojuje. Je aj skvelým antioxidantom. Bolo zistené, že hamamel pomáha zmenšiť veľkosť pórov a opuchy. Používa sa hlavne na zmiernenie podráždenej pokožky po holení, bojuje proti akné a zmierňuje symptómy psoriázy a ekzému. Bežne sa používa do produktoch zameraných na aknóznu a zrelú pleť a to do pleťových krémov s vyhladzujúcim účinkov.

 

 

"Hamamel virgínsky" nájdete v nasledovných pleťových krémoch:

*      Denný krém proti vráskam

*      Denný krém s rozžiarujúcim efektom

*      Spevňujúce pleťové sérum

*      Hĺbkovo čistiaci gél

*      Denný krém s retinolom SPF - 15

 

 

 

 

 




Zatiaľ nebol vložený žiaden komentár.


 
 


DAJTE O NÁS VEDIEŤ AJ OSTATNÝM